Звіт про роботу у проекті АШЮ за 2009-2010 роки

З початком нового навчального року члени групи «Екологія» продовжили приймати участь в акції «Допоможи міському притулку для тварин» громадської організації захисту тварин «Друг». Гімназисти, їх батьки та вчителі зібрали 463 грн. 65 коп., на які було закуплені корми для тварин.

1 жовтня 2009 р. відзначили Міжнародний день людей похилого віку. Члени шкільної групи «Екологія» привітали учителів-пенсіонерів гімназії святковими подарунками та листівками. Батьківський благодійний фонд «До України через освіту» вручив усім непрацюючим учителям-пенсіонерам гімназії грошову допомогу.

23 березня відзначено Міжнародний день води. Лектори шкільної групи "Екологія" провели бесіди з молодшими школярами та розмістили інформацію на постерах про засоби економії води. Гімназисти ІІІ-IV курсів, які вивчають екологію англійською мовою, переглянули змістовний фільм про воду. Десятикласниця Анастасія Клименко створила мультимедійний фільм «Цікаві факти про воду» англійською та українською мовами.

21 квітня гімназисти вперше взяли участь у популярному в світі екологічному проектові ENO, який створив та координує кілька років поспіль вчитель з Фінляндії. У цей день у рамках Міжнародної акції ENO Tree Planting Day на території гімназії було посаджено 10 саджанців ялинок.

22 квітня відзначено Міжнародний день Землі. Проведено акції зі збору макулатури та металобрухту. Гімназисти зібрали 5110 кг макулатури. Учитель Ткаченко Л. Д. провела відкритий урок на тему «Екологія». Учитель біології Поурець Т. А. організувала виступи з лекціями для учнів 5-10 класів групи гімназистів «Екологічний десант». Класоводи 1-4 класів
провели екологічні уроки «Ми люди, тому маємо жити у злагоді, любити, берегти все живе у природі». Протягом дня тривало озеленення та прибирання гімназійної території (відповідальна учитель біології Поурець Т. А.).

Освіта для стійкого розвитку

Влітку 2009 року вчитель англійської мови Ю. К. Рабенко відвідала міста Трольхеттен та Гетеборг, Швеція, де дізналася про систему освіти у Швеції та познайомилася з методами викладання іноземних мов двох шкіл: загальноосвітньої Stavreskolan та спеціалізованої Magnus Abergs Gymnasiet.

17-20 вересня 2009 року у Міжнародному дитячому центрові «Артек» проходив Міжнародний освітній форум «Артеківські діалоги». У роботі форуму брав участь директор гімназії С. І. Саєнко.

У період з 7 по 9 жовтня 2009 р. проходила Всеукраїнська науково-практична конференція «Гімназії та ліцеї м. Дніпропетровська як моделі школи майбутнього». У роботі конференції взяла участь заступник директора гімназії Н. В. Ананьєва.

З 10 по 19 жовтня два представники гімназії взяли участь у Міжнародному семінарі «Освітня політика Євросоюзу та Німеччини: уроки для України», що проводився в містечку Бад-Урах, земля Баден-Вюртемберг в Німеччині.

22-23 жовтня 2009 року у Львові відбулася І міжнародна науково-практична конференція з проблем освіти сталого розвитку «Від сталої школи до сталого суспільства». Конференцію відвідала Овчарова Ніна Анатоліївна, вчитель англійської мови гімназії.

28-30 жовтня 2009 р. у м. Києві проходила Міжнародна науково-практична конференція «Моделі інноваційного розвитку 12-річної школи». У роботі конференції взяла участь заступник директора гімназії, к. п. н. Ананьєва Н. В., яка представила полілінгвістичну гімназію як модель школи майбутнього на засіданні педагогічної студії.

У січні-лютому 2010 р. у гімназії пройшов день захисту проектних робіт учнів ІІІ-ІV курсів. Тематика проектів була різноманітною і охоплювала програмний матеріал різних навчальних предметів. Кращі роботи були відзначені сертифікатами І, ІІ та ІІІ ступеня.

У квітні 2010 р. на базі Київського університету економіки та права «Крок» відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему «Забезпечення наступності у вивченні англійської мови: загальноосвітня школа-вища школа-навчання впродовж життя". Активну участь у роботі конференції взяла вчитель-методист англійської мови Л. Д. Ткаченко.

Мир і права людини

У липні п'ять гімназистів 8-9-х класів взяли участь у VIII Міжнародному фестивалі «Змінимо світ на краще», який пройшов у МДЦ «Артек».
17 вересня відбулось відкрите засідання Черкаської обласної молодіжної громадської організації «Євроклуб» на базі Першої міської гімназії м. Черкас. У засіданні взяли участь Д. Шубель (Тимчасовий повірений Представництва Європейської комісії в Україні) та І. Стаднійчук (документаліст Представництва Європейської комісії в Україні).

21 вересня у гімназії відзначено Міжнародний день миру. З цієї нагоди учні 1-4 класів виготовляли голубків миру, учні 5-7 класів взяли участь у конкурсі малюнків на тему миру «Діти малюють на асфальті». Панно миру створювали учні 8-11 класів. Масовою була акція «Різнобарвний світ кольорів різних країн», до якої прилучилися гімназисти 5-11 класів. А учні, яким пощастило побувати влітку в Артеку, випустили фоторепортаж про свої артерківські будні. Від імені Коодинаційної ради Черкаського регіонального осередку Українського руху «Педагоги за мир і взаєморозуміння» перед гімназистами виступили О. В. Потьомкіна, Н. В. Ананьєва та З. Л. Охріменко. Завершилися заходи виготовленням десятиметрового панно миру.

З 25-го по 27 березня 2010 р. четверо гімназистів: Ромась Юлія, Мошковська Юлія, Гавришев Олексій, Левченко Олександр взяли участь у конференції «Модель ООН. Кривий Ріг, 2010», що пройшла під гаслом «65-років діяльності ООН для людей і планети». Делегацію очолювала заступник директора з виховної роботи Бережна В. В.

У роботі першого навчального семінару проекту «Школа - територія прав людини» для адміністраторів і вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, що відбувся з 18 по 22 листопада 2009 року, брали участь директор гімназії Саєнко С. І. та вчитель історії та права Силенко В. А.

18-19 березня у Тернополі проводитиметься Всеукраїнський дитячий форум «Формула успіху правої держави очима дітей». Гімназію представляли десфтикласниці Жаврід Вікторія, Негрій Марина та керівник групи, практичний психолог Шапошникова Л. В.

З 21 по 27 березня 2010 р. у Чернігові в рамках другого етапу плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» пройшов другий семінар навчального Курсу «Школа - територія прав людини». Від гімназії у другому семінарові брали участь директор та вчитель англійської мови Хворостанцева Н. В.

З 25-го по 27 березня 2010 р. четверо гімназистів: Ромась Юлія, Мошковська Юлія, Гавришев Олексій, Левченко Олександр взяли участь у конференції «Модель ООН. Кривий Ріг, 2010», що пройшла під гаслом «65-років діяльності ООН для людей і планети». Делегацію очолювала заступник директора з виховної роботи Бережна В. В.

30-31 березня 2010 р. у м. Києві відбулася ХІ Всеукраїнська конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Формування почуття цінності іншої людини - дитини, дитини-біженця». Першу міську гімназію на конференції представляли президент гімназії Юлія Амеліна, учениця 11-А класу Ольга Швець, керівник делегації вчитель англійської мови Е. В. Кірсанова.

Інші країни і культури (міжкультурне взаємозбагачення)

Влітку група школярів із 4-Б, 5-Б та 6-Б класів під керівництвом Л. М. Ердман відвідала Угорщину. Під час поїздки діти отримали нагоду ознайомитися з
історією та культурою сусідньої країни та змістовно відпочити.

З 29 вересня по 31 жовтня 2009 р. на мовному стажуванні у бельгійській школі-партнері перебувала група гімназистів з 12 учнів та вчителя французької мови Мокрушиної Т. Г.

12 жовтня 2009 р. у гімназії відзначався день іспаномовних країн. План відзначення цього дня підготували вчителі іспанської мови Береславська В. І. і Шокарєва Р. О. Цікавою була виставка плакатів і постерів, що відображають різноманітність культур доколумбівської епохи на американському континенті. Призери IV етапу Всеукраїнських олімпіад Хівроніна Ксенія та Дяченко Вікторія виступили перед учнівською аудиторією з повідомленням про національні свята Іспанії. Учні 9-10 класів переглянули мультимедійну презентацію «Цивілізації Південної Америки доколумбівської епохи».

Старшокласники мали нагоду подивитись художній фільм «Христофор Колумб і Новий світ» іспанською мовою. Цікавим було спілкування носія мови Ади Гріваль, яка працює з обдарованими гімназистами - учнями 8-9 класів.

26 вересня 2009р. на всіх уроках іноземної мови в Європейський День мов учителі починали уроки цікавими завданнями, пов'язаними із європейськими мовами, значенням вивчення іноземних мов у багатокультурному просторі. Для старшокласників було проведено мовну конференцію в актовій залі, де учні мали можливість спілкуватися, почути різні європейські мови. Родзинкою конференції стала вікторина англійською мовою «Європа та Європейський Союз. Факти та цікава статистика».

У рамках Міжнародого тижня франкофонії (15-20 березня) у гімназії відбулося ряд змістовних заходів. Серед них - фестиваль франкомовного кіно (перегляд та обговорення французькою мовою франкомовних фільмів на уроках французької мови); виставки учнівських проектів "Запрошуємо до майбутнього", "Увесь наш клас!", "Екскурсія до магазину"; конкурс власної поезії французькою мовою. Координатором тижня була вчитель французької мови Т. Г. Мокрушина.

22 жовтня 2009 р. гімназисти ІІІ курсу здійснили уявну подорож до Великобританії завдяки традиційному засіданню англійського клубу, організованому студентами-практикантами факультету германо-романської філології Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. У різноманітних конкурсах та завданнях учні продемонстрували свої знання про культуру та традиції Великобританії.

З 11 березня по 4 квітня 2010 р. група молодших гімназистів під керівництвом учителя французької мови протягом 3-х тижнів проходила лінгвістичне стажування за програмою «Метеорит» у м. Рошешуар, Франція.
Дві учениці 9 та 11 класів гімназії у складі групи «Коло серця» виступила із благодійними концертами у Великобританії (грудень 2009 р.).

Гімназію відвідали: Давід Долев, перший секретар посольтва Ізраїлю в Україні; Валентина Довженко, голова Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра; пані Жанна Гриценко, директор проекту "Освіта"Корпусу Миру США в Україні; Вік Джекопсон (Великобританія), президент Міжнародного благодійного християнського фонду; Анна Унгру, представник регіональної непідприємницької організації «Центр соціального партнерства», у рамках проекту «Волонтерство без меж» ; Алесіо Біні, волонтер з Італії; Дарлін Їн, стажерка проекту AIESEC з Китаю; М. Ф. Барб'є-Матіс (президент міжнародної асоціації "Україна - два Люксембурги") з Бельгії; Жерар Мартін, викладач французької мови університету INSA (Institut National de Sciences Appliquees) із міста Руан, Франція.


Відредаговано 20.07.2010

Оголошення

24.03.2024

16.03.2024

Зарахування дітей до 1-х класів розпочнеться з 8 квітня і триватиме до 31 травня 2024 року.Тел. для довідок 337121

23.10.2023

Структура 2023-2024 навчального року:

Перший семестр: 01.09.2023-29.12.2023

Другий семестр: 08.01.2024-31.05.2024

Канікули

Осінні: 30.10.2023-05.11.2023

Зимові: 30.12.2023-07.01.2024

Проміжні: 19.02.2024-25.02.2024

Весняні: 25.03.2024-31.03.2024

06.03.2023

Благодійний внесок у БФ "До України через освіту" можна сплатити ТУТ 

26.01.2023

20.09.2022

Національна гаряча лінія безкоштовної психологічної допомоги для дітей та молоді працює за номерами 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного)

28.02.2022

До відома жителів мікрорайону. У гімназії немає підвальних приміщень.Найближчі укриття знаходяться у СШ №3,ТРЦ "Любава" та "Плазма".

31.01.2019

        • Ліцензовані підготовка та екзаменування на отримання міжнародних мовних сертифікатів учнями та дорослими у центрі ОЛІМПУС
        • Шановні батьки! Якщо у Вас виникли проблеми з проектом «Електронний щоденник Ошкола», звертайтесь до розробників програми за тел. 0631763400 або 0961188363 та 0990582219,  Viber: 380631763400
        • Гімназійне самоврядування вже в Telegram: t.me/fcgweb
        • З 2016 року відкрита "гаряча" лінія Департаменту освіти та гуманітраної політики міськради – (0472) 56-60-88 з питань освіти, що працює з понеділка до четверга з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 16:00
        • Дошка оголошень - БІОЛОГІЯ ТА ЕКОЛОГІЯ




        Бажаєте вчасно отримувати нові оголошення? залиште свою електронну адресу!

        Опитування

        Чи відомо тобі,що з 2027 року навчання в ПМГ буде профільним

        Так - 14

        Ні - 11

        Якщо так,від кого це ти взнав?

        Від директора - 13

        Від учителів - 2

        З інтернету - 6

        Від однокласників - 1

        Чи Ви задоволені якістю освітнього процесу в ПМГ?

        Так - 8

        Скоріше так - 6

        Скоріше ні - 8

        Ні - 4

        Чи підтримуєте Ви запровадження 12-річної шкільної освіти?

        Так, цілком - 2

        Скоріше так - 6

        Скоріше ні - 6

        Не поділяю - 10

        Важко відповісти - 1

        Чи підтримуєте Ви ідеї НУШ?

        Так - 3

        Скоріше так - 6

        Скоріше ні - 8

        Ні - 6

        Важко відповісти - 1

        Чи хотів би ти обирати частину предметів в 10-12 класах?

        Так - 24

        Ні - 0

        Важко сказати - 3