Психологічна служба гімназії - підсумок роботи за рік

04.06.2024

У гімназії діє психологічна служба, яка включає роботу з здобувачами освіти, їх батьками і педагогічними працівниками. Дана робота здійснюється соціальним педагогом Дудник С. В. та практичним психологом гімназії Синичук Н.М.. Психологічна служба спрямована на збереження і зміцнення психологічного здоров’я, підвищення адаптивних можливостей учнів, на створення умов для повноцінного та гармонійного розвитку всіх учасників освітнього процесу. Систематична робота психологічної служби протягом 2023-2024 навчального року була спрямована на своєчасне вивчення психічного та фізичного розвитку гімназистів, мотивів їхньої поведінки і навчальної діяльності з урахуванням вікових, інтелектуальних особливостей, створення умов для саморозвитку та самовиховання. Особлива увага зверталася на формування навичок здорового способу життя учнів. Учасники освітнього процесу були обізнані з номерами телефонів Національної дитячої “Гарячої лінії” та телефонами довіри. Систематично проводились бесіди, консультації з превентивного виховання та профілактики розв’язання конфліктних ситуацій, профілактики булінгу, кібер-булінгу, сехтингу, мобінгу в учнівських та в педагогічному колективах. Посилена робота з батьками, виступи на батьківських зборах. Проведення соціальної паспортизації гімназії, поновлено банк даних учнів пільгових категорій, обстежено соціально побутові умови учнів по запиту.

На початку навчального року було вивчено рівень розвитку та адаптації до шкільного навчання учнів перших класів, та адаптаційний процес до навчання у середній ланці учнів 5-х класів. Дослідження професійних нахилів, інтересів гімназистів 9-11 класів. Протягом навчального року здійснювався соціально-психологічний супровід новоприбулих учнів.

Під час надання консультативної роботи з учнями, батьками, педагогами, тематикою звернення частіше за все були: психологічні особливості міжособистісних стосунків, підвищення самооцінки та впевненості у собі, формування емоційно-вольової сфери, взаємини у сім’ї, улагодження конфліктних питань, профілактика порушень навчальної дисципліни, профілактика пропусків уроків без поважних причин); з батьками - (психологічні особливості дитини на різних етапах розвитку особистості, проблема «батьки й діти» «діти й діти».

Пртягом 2023 -2024 н.р. активно проводились різні заходи стосовно попередження випадків булінгу, насилля, секстингу, профілактики шкідливих звичок та стійкої соціальної дезадаптації учнів. Організовувались зустрічі з працівниками правоохоронних органів, велася співпраця з представниками соціальної служби у справах дітей та представниками центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді. Фахівці психологічної служби брали активну участь в засіданнях ради профілактики та ради гімназії. Була посилена співпраця з ГО, з представниками вищих навчальних закладів з метою профорієнтаційних заходів та співпраця з департаментами освіти й департаментом соціальної політики з метою організації оздоровлення учнів пільгових категорій.

Серед іншого в години організаційно-методичної роботи відбувалася підготовка спеціалістів психологічної служби до корекційно-розвиткової роботи, обробка результатів діагностик, оформлення протоколів спостережень, бесід, розробка інформаційних буклетів, методичних рекомендацій для батьків, законних представників. Систематично здійснювалося розповсюдження психологічних матеріалів (брошури, буклети, інформаційні повідомлення, рекомендації) по класам відповідно до проблем та запитів. Фахівці психологічної служби гімназії постійно удосконалювали свою фахову майстерність. Брали участь у виїзних робочих зустрічах, воркшопах, вебінарах, працювали з додатковою літературою з психології та педагогіки, знайомились з новими цікавими методиками, інтерактивними тестами, матеріалами щодо соціально-психологічного супроводу та корекційної роботи.


Оголошення

15.07.2024

Дирекція гімназії повідомляє про наявність вакантної посади сторожа. З пропозиціями звертатись до дирекції, тел. 337121

19.06.2024

Останнє річне оцінювання для тих екстернів,хто не зміг його скласти у червні, проводитиметься наприкінці серпня.

Слідкуйте за оголошеннями сайту.

13.06.2024

ПП "Інтарсія" виготовляє гімназійну форму для першокласників,тел. 0984276412,0930147560

Форму можна замовити і в інших виробників.

01.05.2024

Комунікація з учасниками освітнього процесу здійснюється на платформі Ошкола. Для приєднання, зверніться до секретаря директора.

06.03.2023

Благодійний внесок у БФ "До України через освіту" можна сплатити ТУТ 

26.01.2023

20.09.2022

Національна гаряча лінія безкоштовної психологічної допомоги для дітей та молоді працює за номерами 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного)

28.02.2022

До відома жителів мікрорайону. У гімназії немає підвальних приміщень.Найближчі укриття знаходяться у СШ №3,ТРЦ "Любава" та "Плазма".

31.01.2019

        • Ліцензовані підготовка та екзаменування на отримання міжнародних мовних сертифікатів учнями та дорослими у центрі ОЛІМПУС
        • Шановні батьки! Якщо у Вас виникли проблеми з проектом «Електронний щоденник Ошкола», звертайтесь до розробників програми за тел. 0631763400 або 0961188363 та 0990582219,  Viber: 380631763400
        • Гімназійне самоврядування вже в Telegram: t.me/fcgweb
        • З 2016 року відкрита "гаряча" лінія Департаменту освіти та гуманітраної політики міськради – (0472) 56-60-88 з питань освіти, що працює з понеділка до четверга з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 16:00
        • Дошка оголошень - БІОЛОГІЯ ТА ЕКОЛОГІЯ




        Бажаєте вчасно отримувати нові оголошення? залиште свою електронну адресу!